biserica dublin

Our Lady of Lourdes Church,

Sean McDermott Street

Gânduri de Advent; de la tineri – pentru tineri

Postat pe data de de către Administrator, în Categoriile: Articole, Religioase

Dragă prietene , Căutător de Dumnezeu,

Adventul ne invită  să-i dăm un timp lui Dumnezeu.  Să-l lăsăm să iasă in intămpinarea noastră. Să incetăm să mai ascultăm de mintea noastră si de mintea celorlalţi , pentru că impărăţia lui Dumnezeu nu este ce credem noi că este.  Ne invită să ne deschidem inima spre ascultarea Cuvântului Său.”  Şi să nu vă potriviţi cu acest veac , ci să va schimbaţi prin inoirea minţii ca să deosebiţi care este voia lui Dumnezeu, ce este bun placut si desăvârşit.” (Rom 12,2)

Adventul ne invită să ne lepădăm de Omul Vechi si să devenim un Om Nou in Lumina Lui Dumnezeu si cu ajutorul Lui. Ne invită  la noi alegeri,  la vindecarea rănilor pe care noi ni le producem singuri refuzând Dragostea Lui si neavând incredere in Impărătia Lui . Ne invită  la abandonarea problemelor  in mâinile Lui, la a renunţa sa mai deţinem controlul , sa posedăm, la acceptarea slăbiciunii noastre si a celorlalţi, la dăruire.

Adventul ne invită la Libertate, dar nu la o libertate  pe care o noi credem ca este bună , ci la o libertate dăruită de Dumnezeu.

Adventul ne invită  la apropierea cu incredere de Sacramentul  Iertării, Reconcilierii si al Milostivirii. Ne invită să ne cufundăm in indurarea Lui cu o incredere fără margini, pentru că numai aşa El poate revărsa harurile Sale asupra noastră. Dacă increderea noastră este mare si generozitatea Lui nu avea limite. Râurile harurilor Lui vor inunda sufletele noastre  si astfel vom putea sa ne lepădăm de Omul Vechi.

„ Adventul redeschide, pentru fiecare în parte, drumul de credință. Nu am reușit să trăim până acum în prezența lui Dumnezeu? Răbdare! Dumnezeu nu este o problemă, noi creăm problema! Vrem să-i aducem cinstea cuvenită lui Dumnezeu, vrem să-i ieșim în întâmpinare cu un suflet pregătit, vrem să respectăm ce ne învață Biserica dar nu reușim întotdeauna? Răbdare! Dumnezeu este cel care are mai întâi inițiativa, El este cel care ne vine în întâmpinare, El este cel care ne-a iubit până la moartea pe Cruce. Vrem să fim sfinți într-o clipă? Răbdare! În fiecare an reparcurgem și retrăim momentele centrale din istoria mântuirii noastre, pentru a ne umple de harul pe care, Dumnezeu, îl revarsă asupra noastră prin Isus Cristos și pentru a învăța mereu, să trăim mai bine angajamentele noastre creștine.(Pr Daniel Bulai – preot romano-catolic responsabil diecezan cu pastorația tineretului în Arhidieceza Romano-Catolică București)

Adventul ne invită sa lăsăm ca Pacea să-ne inunde sufletele , ne invită să ne iertăm pe noi si pe ceilalți. Să ne acceptăm aşa cum suntem in toată slăbiciunea noastră, pentru a putea să-i acceptăm si pe ceilalţi. Să ne cerem iertare pentru a putea raspunde  cu inimă curată chemarii Lui la Sfintenie . „Fericiti cei curati cu inima caci a lor este imparatia cerului.”

Adventul ne invita la Bucurie, la bucuria că nu suntem singuri, că Dumnezeu ne-a iubit din veşnicie.” Omule, zice Domnul, vezi ca Eu am fost cel dintâi care te-am iubit. Tu nu erai incă in lume, nici lumea nu era incă si Eu te iubeam. Eu te iubesc decând sunt Dumnezeu, de când m-am iubit pe mine , te-am iubit şi pe tine. “ (Ier 31,2)  Nu s-a mulțumit, dându-ne toate frumuseţile pământului si ale universului, ci pentru a câştiga intreaga noastră dragoste, a ajuns de ni s-a dat pe Sine insusi.(conf. In 3,16).  Tot aşa Fiul; și El, din iubire față de noi, ni s-a dat cu totul noua.(Gal. 2,20). Astfel, Stăpânul Lumii  s-a născut sărac, despuiat parcă de toate bogăţiile si onorurile, pentru a ne despuia şi pe noi  de lanţurile care ne țin legaţi, care nu ne lasă să iubim şi să fim fericiţi. Pentru a ne despuia de concepte și mentalități, pentru a ne iubi și a ne arăta prin Dragostea Lui nemărginită, Calea spre Mântuire

Semnat, Un tânăr