biserica dublin

Our Lady of Lourdes Church,

Sean McDermott Street

Ne plac și drumețiile

‹ Înapoi

Postat de Administrator, 11 Noiembrie 2014

M-am decis să scriu despre grupul de tineri dornici de a petrece câteva clipe împreună în Glendalough și de a descoperi frumusețile acestui loc.

10733915_986665521350081_1850255984362265916_o

Ne-am pregătit bagajul și am plecat la drum plini de bucurie, de curaj și de voie bună . După aproape două ore am ajuns la pensiunea la care ne-am cazat. Fiind deja seară, ne-am delectat cu mâncăruri irlandeze, la un restaurant din apropierea pensiunii, după care ne-am întors înapoi la pensiune unde proprietarul ne pregătise un foișor cu jocuri. Astfel am animat seara cu jocuri și cântece la chitară.

A doua zi dis de dimineață, după ce am luat micul dejun ne-am pregătit de o drumeție pe munte, dar înainte de a porni aventura, l-am așteptat pe părintele Eugen care a vrut sa ne fie alături împreună cu încă doi tineri. Astfel am plecat pe munte 14 tineri.

10632577_986665511350082_7767392692781066922_nBucuria se citea pe chipul fiecăruia dintre noi deciși să parcurgem lungul drum al Glendalough-ului. Începutul traseului ne întâmpină cu o cascadă limpede care parcă izvora din inima muntelui și pentru câteva minute ne-a captat toată atenția.

10712412_986665594683407_8197207682938513814_oAm decis să ne continuăm drumul, deși cascada ne ținea captivi cu frumusețea ei, dar cum înaintam descopeream peisaje noi. Urmând traseul bine definit am intrat în pădurea plină cu brazi veșnic verzi și unde am hotărât să ne odihnim trupurile și să ne hrănim sufletele. Astfel, am improvizat un altar și am participat la Sfânta Liturghie animată cu cântece. Acele căteva minute trăite împreuna cu Isus în mijlocul naturii au fost momente de regăsire în credință. Pe chipul fiecăruia se citea bucuria din suflet pentru că eram acolo și că eram împreună.

10452879_986665508016749_2816919726813510291_oDupă ce ne-am adunat gândurile am plecat iar la drum, că doar mai aveam jumătate de parcurs și la mașină ne aștepta oala cu sarmale si ceva dulce. Bineînteles că peisajele nu se terminau și unele erau din ce in ce mai frumoase, dar vântul ne oprea să admirăm tot. Râuri, dealuri, văile, ruinele, toate au câte o poveste care ne fascinează. Și după așa un drum am ajuns și la mașină unde ne-am așezat la masă și ne-am delectat din bucatele pregătite special pentru noi.

Dar nu se putea să se încheie așa o zi frumoasă decât cu niște jocuri distractive care ne-au binedispus și mai tare. În drum spre casa ne-am oprit la ruinele Bisericii Sf. Kevin unde am recitat Sfântul Rozariu și apoi direcția a fost spre casă.

Ceea ce m-a impresionat la această drumeție, pe lângă faptul că e un loc plin de energie a fost faptul că am reușit să ne strângem câțiva tineri care aveam aceleași scopuri: bucuria lucrurilor simple, bucuria de a fi copil, bucuria de nou, bucuria de a fi împreună.

10749955_986665584683408_6209284483858393117_oCâteva impresii ale celor care au participat la drumeție:

“Cu mare entuziam m-am pornit la drum spre a mă bucura de prezența oamenilor dragi și de a surprinde toamna in splendoarea ei. Unii copaci rămași verzi, alții desfrunziți, câțiva aurii, urcușurile și coborâșurile munților împreună cu lacurile, formau un peisaj mirific. Pentru prima dată am participat la o liturghie pe munte. Liniștea ce a dăinuit in timpul celebrării, spațiul și cei de fața îmi creau un sentiment de pace si mulțumire. Îmi doream ca Sfânta Liturghie să dureze mai mult. Ne-am rugat, am meditat, am cântat, am râs, ne-am jucat,  – au fost momente frumoase! Mă bucur de prietenia care s-a înfiripat între noi!” (Ana Maria)

,,Mă bucur că am avut ocazia să petrec doua zile minunate alături de tineri frumoși și plini de viață, care in ciuda vremii de afară au creat o atmosferă călduroasă și voioasă într-un loc atât de frumos al acestui colțișor de lume. Vă multumesc tuturor pentru clipele petrecute împreună și nu în ultimul rând părintelui Eugen pentru că a fost și este alături de noi! ” (Emilia Farcaș)

,,Toamna este ca o a doua primavară, când fiecare frunză este o floare” (Albert Camus – reluat de Maricel Apetrei)

,,Un grup de tineri catolici români pastoriți și însoțiți de Pr. Eugen Timpu au ales să se bucure împreună departe de aglomerația și forfota orașului în Glendalough Co. Wicklow una din cele mai vizitate atracții turistice ale Irlandei.

Inima munților ne-a primit cu o deschidere uimitoare, traseul parcurs de grup în pași vioi acompaniați de cântece, jocuri și râsete a răspuns așteptărilor cu generozitate covărșitoare, iar peisajul nu s-a lăsat mai prejos intrând astfel într-o competiție de culori care de care mai tomnatice.

Până și mini cascadele de apă limpede de munte erau mai active ca oricând însoțind parcă voluntar cântecele noastre cu murmurul lor ritmat. Totul în jur- pădurea, lacurile, cascadele, munții, păsările, căprioarele – ne-a fost o gazdă impresionant de primitoare oferindu-ne în același timp un spectacol minunat de costume, culori , muzică ,lumină și poveste a parcului național Glendalough (valea celor două lacuri).

Pentru două zile m-am simțit Alice în Țara Minunilor alături de prieteni dragi cu care am trăit la unison splendoarea acestui loc plămădit de Dumnezeu pentru a ne bucura inima și sufletul, pentru a ne manifesta nestingherit iubirea față de toata creația Sa și a dărui fără prejudecăți și limită de măsură, bunătate si veselie . Excursia a culminat cu celebrarea Sfintei Liturghii într-un foișor al pădurii parcă special pregătit pentru altarul de jertfă , moment în care cu toții uniți în spirit, am adus ofranda prieteniei și a iubirii, transformându-se totul în jur într-un colț de Rai ce a răsunat de cântece aduse spre Slava lui Dumnezeu.

Desigur, orice vis se încheie tocmai pentru a lăsa loc altora și mai frumoase, cu alte peisaje și locuri, scene și scenarii, actori și spectatori ce vor încânta spirirtul și vor inspira inima și mintea.” (Mihaela Loredana Chirvase)

Galerie foto – Glendalough

A consemnat, Anca Boacă