biserica dublin

Our Lady of Lourdes Church,

Sean McDermott Street

Pelerini din Irlanda la Lourdes

‹ Înapoi

Postat de Administrator, 04 Mai 2023

Opt familii de români care locuiesc în Dublin, plus câteva rude apropiate, au avut parte de o experienţă spirituală intensă în timpul unui pelerinaj la Lourdes, în Franţa, între 28 aprilie şi 2 mai 2023. Timp de şase zile, s-au rugat, au participat la rozariu, la Liturghia internaţională şi la procesiunea cu Preasfântul Sacrament, au parcurs locurile unde a trăit Sfânta Bernadeta Soubirous, călăuziţi fiind de părintele Iosif Dorcu, preot la Lourdes.

Familii cu copii mici au încercat să propună credinţa şi celor mici şi să-i integreze în experienţa lor de rugăciune. Copiii, deşi la vârstă fragedă, au fost foarte deschişi şi curioşi, împărtăşindu-se cu părinţii lor momentele de bucurie şi de emoţie.

Unul dintre momentele cele mai deosebite ale pelerinajului a fost participarea la ritualul apei, unde familiile, asistate de doi voluntari, au avut parte de o experienţă spirituală profundă. În urma unei rugăciuni comune, fiecare familie a participat individual la ritualul apei, reprodus în modul în care Sfânta Fecioară i-a spus Bernadetei să bea şi să se spele cu apa din izvorul miraculos. Acest ritual a fost un moment deosebit de emoţionant pentru fiecare dintre participanţi şi a adus o energie nouă în grupul de români care au făcut această călătorie la Lourdes.

În ajunul plecării, aceştia au participat la o Liturghie celebrata în limba română la altarul de la criptă, prima biserică a sanctuarului.

De asemenea, familiile au participat la procesiunea cu lumânări, care a avut loc în fiecare seară, iar copiii s-au bucurat de fiecare dată când trebuiau să ridice lumânările aprinse în timp ce părinţii cântau sau recitau rugăciuni în limba română, împreună cu grupul ce anima rugăciunea.

În general, experienţa a fost una foarte puternică pentru toţi cei implicaţi într-un mod sau altul. Participanţii au avut parte de o perioadă de rugăciune şi de meditaţie profundă, dar şi de ocazia de a se apropia unii de alţii într-un mod nou. Prin intermediul acestei călătorii, familiile au reuşit să-şi împărtăşească credinţa şi să se simtă împreună într-o lume spirituală specială şi unică, într-un loc de pelerinaj unic în Europa aşa cum este Lourdes.

“Apropierea de locurile unde Sfânta Fecioară s-a arătat Bernadetei, acum nu prea mult timp în urmă, a fost ca o ploaie de vară: neaşteptată, răcoritoare dar şi provocatoare. Mi-a plăcut mult rugăciunea rozariului din fiecare seară de la ora 21.00 la procesiunea cu statuia Sfintei Fecioare. Am participat în fiecare seară şi sper ca acea participare să se prelungească şi să fie ca o ştampila sau ca o marcare care defineşte doua etape diferite ale vieţii.” (mărturie a lui Marcel, unul dintre pelerini)

.

Ave Maria, în cor noi îţi cântăm,
Sfântă Fecioară, noi toţi te lăudăm!
La tine, mamă, cu dor astăzi venim,
Ave Maria, noi vrem să îţi mulţumim!

Preluare de pe ercis.ro

Vezi galerie foto aici

Iacob Butnaru